Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες

Φροντίζουμε για την υγεία των μικρών παιδιών.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες

Φροντίζουμε για την υγεία των μικρών παιδιών.

/

Συχνές ερωτήσεις

Πώς μπορώ να κλείσω ραντεβού στο Παιδορευματολογικό Ιατρείο;

Πατήστε εδώ

Έχασα το ραντεβού μου. Θέλω να ακυρώσω ή να αλλάξω το ραντεβού μου.

Πατήστε εδώ

Το παιδί μου έχει αυξημένες τιμές στις αιματολογικές εξετάσεις. Έχει πόνο ή πρήξιμο σε μία ή περισσότερες αρθρώσεις.

Πατήστε εδώ

Αντιμετωπίζω πρόβλημα με τα φάρμακα.

Πατήστε εδώ

Τι θα πρέπει να έχω μαζί μου για το ραντεβού στο εξωτερικό παιδορευματολογικό ιατρείο.
  • Έρχεστε μισή με μια ώρα νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα του ραντεβού σας και ανεβαίνετε στον 1ο όροφο του παιδιατρικού κτιρίου «Χρίστος Κασσίμος», με τα κόκκινα κάγκελα. Έξω από το Ανοσολογικό Εργαστήριο θα γράψετε το όνομά σας. Σε περίπτωση που έχει ήδη ξεκινήσει το εξωτερικό ιατρείο, στο ισόγειο του ίδιου κτιρίου, θα δηλώσετε το όνομα του παιδιού έξω από τον χώρο του ιατρείου.
  • Να έχετε μαζί συμπληρωμένα τα ερωτηματολόγια για την Νεανική Ιδιοπαθή Αρθρίτιδα JAMAR γονέα (JAMAR_par_GR.pdf) και JAMAR παιδιού (JAMAR_chi_GR.pdf) ή τα σχετικά ερωτηματολόγια παιδιού γονέα για τον Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο τα οποία μπορείτε να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε από την σχετική ενότητα Ερωτηματολόγια . Αυτά εκτιμούν, από τη δική σας πλευρά, την κατάσταση υγείας του παιδιού σας και βοηθούν τους ιατρούς να έχουν πιο ολοκληρωμένη εικόνα της πορείας του νοσήματος και της ποιότητας ζωής του παιδιού σας.
  • Να έχετε μαζί σας όλες τις σχετικές εξετάσεις του παιδιού αν πρόκειται για πρώτο ραντεβού ή ότι σας έχει ζητηθεί από εξετάσεις κατά την προηγούμενη εξέταση του παιδιού.
  • Πολύ χρήσιμο είναι να κρατάτε ένα ημερολόγιο-αρχείο με την γενικότερη κατάσταση του παιδιού καθώς και όλες τις εξετάσεις του ώστε να έχετε όποτε χρειαστεί μια ολοκληρωμένη πρώτη εικόνα με την πορεία την νόσου του παιδιού.
Μέχρι ποια ηλικία μπορεί το παιδί μου να παρακολουθείται από το ΠΑΡΚΑ; Τι γίνεται μετά την ενηλικίωση;

Ανήλικοι με παιδιατρικά ρευματικά νοσήματα μπορούν να παρακολουθούνται από το ΠΑΡΚΑ μέχρι και τα 18. Μετά τα 18 γίνεται παραπομπή στο ιατρείο μετάβασης και στον ρευματολόγο ενηλίκων.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μετακομίζω, πού θα συνεχιστεί η ιατρική παρακολούθηση του παιδιού μου;

Πατήστε εδώ

Οι ιατροί του ΠΑΡΚΑ θα σας ετοιμάσουν το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα για την πορεία του νοσήματος του παιδιού σας και θα σας παραπέμψουν στον κοντινότερο με τον νέο τόπο διαμονής, παιδορευματολογικό ιατρείο.

Το παιδί μου έχει διαγνωστεί με Νεανική Ιδιοπαθή Αρθρίτιδα. Αλλάζει η ονομασία του νοσήματος μετά την ενηλικίωση του;

Όχι, αφού το νόσημα παρουσιάστηκε και διαγνώστηκε πριν την ηλικία των 16 ετών και μετά την ενηλικίωση του θα παραμείνει ασθενής με Νεανική Ιδιοπαθή Αρθρίτιδα.